1TB Crucial P2 M.2

Siden jeg byttet i 2017 komplett fra Windows7 til Linux fikk jeg av og til problemer med plass på harddisken. Jeg hadde en harddisk med 500GB først. Det gikk bra for en stund siden 2017 var proton ikke ute. Det forandret seg i 2020 med den første versjonen av proton experimental da ble plassen rask knapp.
Jeg trengte mer plass derfor kjøpte jeg en annen harddisk med 500GB men den holder også ikke lang. For å få mer plass på pc-en min utvidet jeg den med mit første M2 minne som har en størrelse av 1TB.
Spørsmålet er hvorlenge holder det?

Installasjon

Det var latterlig enkelt dessverre klemte jeg å lage et bilde. Men det var bare som å putte på en minibrikke på hovedkartet. Etterpå innrettet jeg M2-platten med en program som heter gpartet. Deretter oppdaterte jeg fstab filen som sørger for at harddisken blir montert på når pc-en starter.
På terminalen byttet jeg fra meg en vanlig bruker til root/superbruker. Det måtte jeg gjøre for å opprette to mapper der. Nå forandret jeg berettigelser slik at jeg kan bruke mapper som en vanlig bruker.

Nå har jeg to mapper en mappe for å lagre dataspill og en mappe for å lagre andre data.

Hastighet?

Årlig talt brur jeg meg ikke særlig om dette. Det som er viktig for meg er at harddisken fungerer. De siste dagene hadde jeg installert flere dataspill og forskjellige linux distribusjoner på virtualbox. Så vidt kan jeg ikke klage. M2 virker som forventet.

Dodger

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.