Resident Evil 3 Demo

For noen uker siden utgav Capcom demoen til Resident Evil 3. Jeg har prøvd demoen med Proton 5.0-5 og grafikkdriveren fra NVIDIA 435. Spillet startet men viste bare en svart dataskjerm.
Det neste trinnet var, at jeg byttet driveren fra 435 til 440.64. Nå kjørte spillet med en gang.

DirectX 12 mot DirectX11

Jeg spilte demoen to ganger. I den første runden hadde jeg de innstillingene som spillprogrammet foreslo. Jeg spilte med DirectX12 og det gikk ganske bra med bare ett unntak. I det ene rommet var belysningen i stykker.
Innstillingene var heller ikke på et høyt nivå heller. Jeg hadde alltid 60 bilder per sekund, i det minste når jeg kastet kikket på måleren. Oppløsninga var 1980×1080.

På det venstre bildet er DirectX12 på og på høyre side er det samme rommet uten DirectX12.

Den andre gangen slo jeg DirectX11 på og valgte en innstilling som heter Graphics Priority. Det eneste jeg forandret var oppløsninga. Den endret jeg fra 3840×2180 til 1980×1080

Grafikkortet mitt har et minne på 6GB og jeg brukte nesten alle. I denne runden kikket jeg mer på måleren enn før. Spillet viste mellom 40 og 60 bilder per sekund. For meg er det nok til å spille. Med tanke på at min datamaskin ikke er den nyeste https://www.faen.nu/utstyret/ og at Resident Evil 3 demoen ikke støtter Linux er resultatet ganske bra.
Jeg synes at de flere detaljene og lydene i dette dataspillet er knallbra.

Styring

Jeg begynte med kontrolleren fra Steam, men etter den første zombien byttet jeg til mus og tastatur.
Hvis det gjelder å sikte og skyte nøyaktig er mus og tastatur det beste valget å styre. Resten av styringen er som vanlig, W, A, S, D, for å gå, R for å lade opp våpen. Inventaret blir tilgjengelig med TAB og unnvike zombier med SPACE.

Inventaret er som vanlig. Her bygger man ammunisjon og mikse legemidler.

Spilletid og gøy

Hver gang tok demoen cirka 20 minutter. Jeg hadde det veldig gøy med å skyte zombier eller unnvike dem. Senere i spillet får man ei pumpehagle som er obligatorisk i disse spillene.
Nervepirrende situasjoner hadde jeg hver gang når jeg nærmet meg et lik. Spørsmålet var, står det opp eller ikke? En mulighet er å skyte eller å slå med kniven og vente om liket står opp. Eller å gjøre ingenting og spare ammunisjon. Men det er en stor mulighet for å bli skadet.

Ved siden av å skyte på de levende døde, var det spennende å etterforske de forskjellige bygningene for å finne ressurser og verktøy.
Jeg synes at de fleste detaljene og lydene i dette dataspillet er knallbra.

Resident Evil 3 skal slippe 03.04.2020. Jeg er sikkert på at hele spillet ikke kjører på Linux. Et tegn er at filmene ikke kjører i demoen.
Men i Tyskland sier vi, Die Hoffnung stirbt zu letzt, håpet dør sist.

Hilsen
Dodger

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.