Detective From The Crypt


Detective from the crypt er en pek og klikk eventyr. Du spiler ånden av Jane Darkday. Hun finner seg selv inne i en krypt ved siden av de døde foreldrene hennes.

Siden hun ikke vet hva skjedde er det din oppgave å hjelpe henne. I løpe av spillet får du flere hjelpemiddel som en bok, et levende lys og ei katt. Naturligvis finnes det et inventarium også. Inventariet fylles utover etterforskning med flere nyttige ting.

Hjelpemiddel

Du har fra begynnelse en bok og i denne boka er det tre faner. Den første fanen handler om notater, den andre om informasjoner og den siste om oppgaver. Jeg synes du kan forestile deg hav det finnes på den første og tredje fane. På den andre får du utover av spillet en samling med informasjoner og henvisninger om gjeringsmenn. På grunn av denne samlingen må du til slutt bestemme deg til hvem gjorde denne forbrytelsen.

Stearinlys får du nettopp i krypten og denne begynner å lyse rød når du nærmere deg en usynlig hemmelighet. Det kan være en skjemt skatt eller dør.

Til slutt får du en katt som også er en ånd. Katta kan gir deg litt hjelp men den beste den kan gjøre er å fortelle deg at det finnes ikke noe å undersøke på et område.
Når du kommer deg frem oppdager du et sted som tilbyr utstyr du trenger for å forsette med etterforskning. Men jeg skal ikke røpe hva det er.

Gåter

Jeg liker dette spillet på grunn av gåtene sine. Fremgangsmåten for å løse disse er å kombinere gjenstander eller setter ting på den riktige plassen. Det er ikke noe ny men gåttene ble logisk oppført og er ikke omstendelig som i andre sånn spill.

Andre ting

Du styrer figuren med mus og tastatur. Spillet kommer med engels og russisk tekst, dessverre uten stemmeskuespiller. Men musikken er bra og passer til spillet og den ble aldri kjedelig. Jeg liker grafikken og synes at interiør og utforming av de forskjellige omgivelser er stilig. Det finnes så mye herlige detaljer.

Jeg avsluttet spillet etter cirka 5 timer og jeg var helt tilfreds siden spillet og prisen var ålreit. Spillet kjøpte jeg på Steam.

Dodger

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.