Ti år senere New Vegas

For mer enn 10 år siden hadde jeg avsluttet med Fallout: New Vegas og sine fire utvidelser. Jeg syntes det var på tid å spille engang til gjennom dette spillet. Jeg kan røpe at jeg fremdeles liker New Vegas og sine utvidelser. Jeg har sett på Steam at jeg skrev anmeldelse etter cirka 114 timer. Hvor mange blir det denne gangen?

New Vegas kort forklart

Fallout: New Vegas er den fjerte iterasjonen fra Fallout universet men ble ikke tellet som fjerte del. Den kommer senere. Historien forsetter 4 år etter Fallout 3 og området er begrenset på en ørken som heter Mojave .
New Vegas blir spilt fra førstepersonperspektivet. Det er mulig å få flere kompiser som følger med men det er bare mulig å ta med maksimal to.

Veronica og hunden min er med på tur

Siden det er et rollespil er det mulig å øke forskjellige kunnskaper. Disse kunnskapene (f.eks. helbredelse) gir deg ikke bare en forbedring når det gjelder å helbrede deg. Nei det kan gi deg annerledes muligheter når du snakker med personer. Det betyr at du få en kunnskapbaserte svarmulighet. Fordelen med den er at du får erfaring poenger. I tillegg får du mer informasjoner og henvisninger som kan hjelpe deg å komme videre. Det er også mulig at du slippe ut farlige situasjoner uten kamp.

New Vegas har flere fraksjoner og dine handlinger påvirke hvordan de forholder seg mot deg.

Litt om utstyr

Siden 2017 byttet jeg komplett fra operativsystem Windows til Linux. Derfor spilte jeg New Vegas på Linux. Jeg bruker en distribusjon som heter Manjaro. Min PC utstyr finnes her Utstyret. Jeg bruker Proton-6.19-GE-2 for å spille gjennom hovedspill og de fire utvidelsene.

En litt annen fremgangsmåte

Denne omgangen er flere ding annerledes enn for 10 år siden. Jeg spilte en kvinne og ikke som vanlig en mann. Jeg stolte mer på kunnskaper som har ikke noe å gjøre med kamp (f.eks. snakk eller handle). Selvfølgelig gikk det ikke uten kamp. Derfor satte jeg først på kunnskap om vanlig pistoler og gevær.

Fremdeles fantastisk

Det var herlig å komme seg tilbake i denne verdenen. Spillet er mer enn 10 år gammel og det er åpenbar å se. Men jeg synes at grafikken ser ennå bra eller til og med fantastisk ut. Det samme gjelder musikken. Radiostasjoner spiller gode sanger mens bakgrunn musikk og lyd er den egentlige stjernen. Den passer nesten alltid og skaffer en herlig atmosfære. Fra spennende, uhyggelig til skremmende og morsom. Her får du alt.

Sånn rekkte jeg slutten av hovedspillet etter cirka 57 timer. Jeg var veldig fornøyd fordi denne gangen klarte jeg å få en annen ende enn før. Det var litt rart at denne enden ble bare rakt fra mindre spiller.

Akkurat nå viser Steam at jeg har spilt 226 timer. Det betyr 226 timer minus 114 og 57 timer er 55 timer. Disse 55 timer brukte jeg blant annet for å oppleve de fire utvidelser igjen. DLCen Dead Money skiller seg ut fra de tre andre mer vil jeg ikke røpe. Men jeg kan anbefale alle. Ved siden av nye historier bringer de med seg nye områder, utstyr, nye venner og fiender.
I tillegg gikk jeg litt på tur etter jeg hadde avsluttet disse. Det fantes fremdeles ukjent steder og nye oppdrag. Jeg lurer på om jeg kommer tilbake til New Vegas. Fremtida skal vise.

Dodger

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.