Manjaro: Programmer starter langsom

Jeg la merke til, at programmer på min bærbare-pc tok seg god tid for å starte. Hovedsaklig merket jeg det når jeg startet skriveprogram LibreOffice eller Firefox. Da tok det ikke bare noe sekunder. Det var mer en 20 sekunder og det var noe som måtte fikses.
Fordi det var ikke sånn på min stasjonær PC søkte jeg etter en løsning.

Løsning

For å fikse dette problemet var det nødvendig å fjerne en pakke som heter xdg-desktop-portal-gnome. Etterpå var det med en gang en helt annen sake å starte programmer. De starter rask og uten en lange forsinkelse.
Forresten fantes denne pakken ikke på PCen min. Men jeg oppredet en virtuelle nyinstallasjon av Manjaro og da hadde jeg det samme problem igjen. Rart.

Pakkemanager visser pakke som ble allerede fjernet

Men hovedsaken er, at dette problemet er fikset nå.

Dodger

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.