Da Linux gikk forbi MacOS

I juli viste undersøkelse fra Valve at Linux har nå mer brukere enn Mac brukere på Steam. Det er noe jeg egentlig ikke trodde kunne skje. Det er høstsannsynlig på grunn av Steam Decken som førte til at Linux gled forbi. Talene viser at Linux har nå 1,96% og MacOS har 1,84%. Forspranget er ikke stor, men i 2017 hadde Linux ikke ett prosent.
Jeg trodde ikke at det kunne overhodet noensinne inntreffe. Men takket innsatsen fra Valve og flere andre bedrifter og folk som utviklet programværer som førte til Proton skjedde det nå i 2023.

https://store.steampowered.com/hwsurvey/
Bildekilde: https://store.steampowered.com/hwsurvey/

Fører det til mer original dataspill på Linux?

Det tror jeg ikke. Jeg synes som Linuxbruker får vi nå mer spill som blir testet på Steam Deck og Proton. Hvis det er sånn da er det bra for meg. Hvis spill virker på Steam Deck fungerer de høytsannsynlig på stasjonær datamaskin også. Derfor ser det etter min mening veldig bra ut.
De siste årene spilte jeg gjennom flere spill med støtte av Proton og var veldig fornøyd som det fungerte. Jeg synes at fremtiden ser ypperlig ut.

Dodger

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.