Skrekken og fyrtårnet

Liker du skrekkspill? Kan du begeistre deg for gammel dags piksel grafikk? Da kan jeg anbefale deg «no one lives under the lighthouse Director’s Cut». Her får du en kjempefin opplevelse. Den finale versjonen ble utgitt 12. september 2021. Blant annet flere forbedringer lagte utviklere også en versjon for Linux.
Spillet koster på Steam 52 kroner og jeg spilte cirka 2,6 timer for å rekke en av flere ender.

En forlatt øy?

Den siste tårnvekter er forsvunnet. Det får vi fortalt når vi rekker den tomme øya. Vi får forklart hva vi må gjøre og ting vi burde passe på.
Når vi står på kaia ta vi opp kofferten og beveger oss i retning fyrtårn. Vi kan se oss om ta en kikk i husene som ligger på veien. Husene ser rent ut. Det ser nesten ut slik at noen var her for kort tid siden. Merkelig.
Fra nå begynner vi med jobben vår og merkverdigheter begynner.
Ting forsvinner eller bli ødelagt. Vi våkner uten å vite hva skjedde dagen før. Er vi alene her?

Stemning og væreeffekter

Spillet skaper til tross at det kommer med piksel grafikk en anspent stemning. Jeg ble overrasket når det regnte eller det var tåket. Væreeffekter virket og det var vanskelig å se noe. Musikken og bakgrunnsstøyer passer også. Alle disse delene føyes sammen til uhyggelige følelser.

Ditt og datt

Jeg spilte på min Manjaro/Linux PC uten noen problemer. Jeg vil fremheve at det er mulig å tilpasse styring. Det er dessverre ikke en vanlig greie. Prisen er ok synes jeg siden det finnes flere ender.
Jeg var svært tilfreds med no one lives under the lighthouse.

Dodger

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.