Kuppelvokter

Dome Keeper er et roguelike som ble laget med grafikkmotoren Godot. Spillet har en typisk piksel grafikk som passer utmerket til spillet. Musikken og bakgrunnslyd er bra også. Hovedoppgaven er å bore etter ressurser for å utbygge kuppelen og for å oppgradere spillfiguren. I tillegg finnes det andre bruksting.
Spillet har to modi som hetter relikviejakt og prestisje.

Det er mulig å forandre kartstørrelse og i tillegg tilbyr spillet andre modifikasjoner også.

Det finnes tre ressurser. Et firkant, en sirkel og et trekant. Disse trenger vi for å oppgradere kuppelen og vårt personlige utstyr.
Oppgraderinger til kuppelen tjener for å forsvare oss mot forskjellige fiender. Du må kommer i kuppel å forsvare deg. Det går ikke automatisk.
De personlige oppgraderingene trenger vi for å bore raskere og bevege oss raskere.

Det er bare en liten oversikt på utvidelser som kan oppgraderes. Når du har funnet et annet bruksting (den ser ut som et stor firkant) kan du oppgradere den også. Her vil jeg ikke røpe for mye om disse. Siden det er en del som er spennende å finne ut hva slags tilføyelser det finnes. Bare en henvisning. Jeg elsker heisen.

Nå ser en omgang sånn ut at jeg bruker alltid de første tre firkanter for å kjøpe radaren. Med radaren får jeg vite når den neste bølgen av fiender kommer. Det betyr at jeg må kalkulere hvorlenge jeg kan lette etter ressurser før jeg komme meg tilbake for å forsvare hovedkvarteret mitt.
Etterpå oppgradere jeg laseren til kuppelen eller jeg forbedre utstyret mitt. Det kommer på hvilke ressurser finnes.

Stor sett hører seg det kanskje ikke så spennende ut men det er tvertimot. Lærekurven er bratt. Det tar kanskje to eller tre omganger og for å få en god forståelse om spillets mekanikker. Jeg har nå spilt 17 timer og jeg har fremdeles ikke nok.
Spillet ble sist oppgradert og nå finnes det ikke bare den vanlige vokteren. Nei nå har vi fått en annen fyr og han hetter The Assessor.

Informasjonkasse:
Navne: Dome Keeper
Utvikler: Bippinbits
Utgitt: 27.09.2022
Sjanger: indie, action, roguelike

Dodger

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.