2022 oppsummert

Igjen har vi et år bak oss. Jeg vil bare oppsummere året mitt om dataspill og sånn. Jeg gjorde dette ikke før, men jeg synes det er en god mulighet for å reflektere om mitt spilleår 2022.

Dataspill oversikt

Jeg spilte i 2022 gjennom 26 dataspill og åtte utvidelser. Original kjørte åtte av disse spillene på Linux. De andre kjørte på Proton eller GE-Proton. En forklaring om hva er Proton finnes her.
Vanligvis spiller jeg ikke gjennom dataspill som jeg ikke strømmer. Derfor finnes lista med spillene på min twitch-nettside.
Blant annet disse spillene var nyinnspilling av Resident Evil 3 som var stort sett en kjempe bra opplevelse. Bortsett fra Nemesis greier på torget.
Jeg var litt stolt på meg at jeg endelig spilte The Evil Within 1 og 2 pluss alle DLCer. Jeg minnet at spillene var veldig grusom i hvert fall mer enn Resident Evil spill. Men det gikk bra og så vidt jeg husker skrekk jeg ikke så ofte.
Noe helt annet var Trash Horror Collection. Det er en samling av flere korte grøssende dataspill. Det viste seg at Trash var akkurat å ta på ordrett. Spillene var mer morsom enn skremmende men ikke verst. Trash på en god måte.
Begge spill spilte jeg med Proton eller GE-Proton og jeg hadde ikke noen problemer.
Når det gjelder spill som kjører original på Linux var det fint å avslutte endelig Kona som hadde jeg for årevis i køen. Det var en grøsser som hadde en skuffende enden. Men ellers overbeviste med god stemning. Når det gjelder stemning kan jeg anbefale Lamentum som ses fra oven med en herlig piksel grafikk. Det var spennende å utforske villaen og områder.

Jeg hadde to spill som lagte problemer. Martha is Dead var umulig å spille. I dette spillet er det nødvendig å lage bilder. Problemet er at hver gang jeg brukte fotoapparatet hadde jeg etterpå bare 5-20 bilder per sekund. Jeg prøvde forskjellige versjoner av Proton og GE-Proton, men det hjalp ikke.
Etter forum på Steam har folk på Windows delvis det samme problemet.

SCP:Secret Files var det andre spillet som lagte trøbbel. Spillet tilbyr fem historier og bortsett fra den siste fantes det ikke noe å klage om. Den siste delen kjørte bare av og til. Jeg prøvde ut igjen forskjellige versjoner av Proton og GE-Proton. Jeg fant verken en løsning eller et mønster hvorfor SCP fungerte en gang og en gang ikke.Tilslutt strømte jeg spillet når det fungerte.

Ellers var jeg ganske tilfreds. Det kunne være mer spill som slipper ut til Linux på den andre siden fungere Proton ganske bra. Av og til jobber spill bedre på Linux / Proton enn på Windows.

STEAM – revy 2022

Et bilde som sir mer enn tusen ord.

Det som er litt tull er at jeg spilte 158 spill. Riktignok er at jeg har startet 158, men de fleste prøvde jeg bare ut om de kjører.

Nettside og Twitch

Begge nettside og twitch er en mulighet for å praktisere norsk. Egentlig var planen min å skrive hver måneden en innlegg. Det klarte jeg ikke på grunn av forskjellige grunner som jeg vil ikke nevne.
Jeg er fremdeles motivert men først må jeg fikse andre saker.
Når det gjelder Twitch gikk jeg gjennom diverse tidsplaner. Akkurat nå har jeg funnet en plan som fungerer for meg.
Jeg strømmer på tirsdag, torsdag og fra fredag til søndag. Det passer bedre siden jeg har andre hobbyer som krever tid også.
Når det gjelder folk som ser på er det helt enkelt, ikke noen ser på. Men jeg klager ikke om det. Meningen var alltid å praktisere norsk muntlig så godt som mulig. Derfor forventer jeg ikke å ha noen tilskuer.

Det var det egentlig. Jeg gleder meg på ting som kjer i 2023. Blir dette året det store gjennombruddet av Linux som spilleplattform? Vi får se.

Hilsen
Dodger

P.S. Alle Spillene som ble nevnt finnes på Steam.

Publisert av Dodger

Jeg begynte å spille dataspill for mer enn 30 år siden. I 2017 avsluttet jeg med Windows 7 og byttet komplett til Linux.

Legg igjen en kommentar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.